Konsten att boka blodprov

Förra veckan var det dags för månadens blodprov så i tisdags ringde jag och skulle boka tid. Det märktes tydligt då hur trött jag är för först råkade jag ringa till min hälsocentral i Gävle, och sen till fel nummer fast rätt vårdcentral här i Borlänge. Såklart var det försent att ringa till det rätta numret när jag väl fick reda på det så då fick det vänta till dagen därpå. Svårt att tro att jag har bokat blodprov där förut haha. Som tur är går det alltid snabbt att få en tid så då gjorde det inget att jag krånglade till det.

I torsdags var jag i alla fall på vårdcentralen och allt gick jättebra. Det finns en sjuksköterska där som alltid lyckas sticka mig, och så även denna gång. Minns det även från när jag ställde in imureldosen och tog blodprov där väldigt ofta. Hon är också den som dom andra hämtar varje gång dom inte lyckas verkar det som.

Igår kväll innan jag somnade låg jag och tänkte på hur skönt det skulle vara om dom ringde. Oftast får man samtalet på kvällen eller natten så den senaste tiden har jag tänkt på det innan jag somnar. Igår såg jag även framför mig hur jag får samtalet och blir så glad att jag studsar ner för trappen, bort till mamma och pappas rum och glatt säger att det äntligen är min tur nu.  Det är  väldigt svårt att veta hur jag kommer reagera när det väl händer, men som det är nu i alla fall tror jag att jag kommer känna mig mer lättad än stressad.

Imorgon har jag tid hos min läkare så i morse åkte jag till Gävle då jag tänkte passa på att vara här en dag extra i samband med läkarbesöket. Det är så roligt att komma hit och träffa vänner och att vara i lägenheten, få lite miljöombyte.